Οδοντόπαστα ELGYDIUM SENSITIVE

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ

Η ELGYDIUM SENSITIVE είναι μία οδοντόπαστα σε μορφή gel με χαμηλο δείκτη αποτριβής με την κατάλληλη πσοότητα φθορίου για να προστατεύει αποτελεσματικά τα ευαίσθητα δόντια (1250 ppm ιόντων φθορίου). Βοηθάει τη μείωση της οδοντικής υπερευαισθησίας έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ξανά το ζεστό ή το κρύο, το όξινο ή το γλυκό φαγητό και ποτό.

Σωληνάριο 75 ml

Πλεονεκτήματα του προϊόντος

 • Συμβάλει στη δέσμευση περισσότερου φθορίου στο σμάλτο
 • Σε μορφή γέλης για μεγαλύτερη άνεση

Αποτελεσματικό για

 • Ευαίσθητα δόντια
 • Τερηδόνα ενηλίκων

Συνιστάται για

 • Ενήλικες
 • Έφηβοι

Πώς χρησιμοποιείται

Για βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα, με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Σε περίπτωση πρόσληψης φθορίου από άλλες πηγές, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο ή τον γιατρό σας.

Επαγγελματική άποψη

Η ELGYDIUM Sensitive είναι μια ήπια και χαμηλής αποτριβής οδοντόπαστα που προστατεύει την ιδιαίτερα εύθραυστη επιφάνεια των ευαίσθητων δοντιών. Κατάλληλη για καθημερινό βούρτισμα, αυτή η οδοντόπαστα περιέχει κυρίως διαλυτές ουσίες που μπορούν να εισχωρήσουν στα μεσοδόντια διαστήματα, στις αυλακώσεις και στην ουλοδοντική σχισμή, για καλύτερη προστασία.

Σύνθεση

Fluorinol® (υδροφθορική νικομεθανόλη, 250 ppm ιόντων φθορίου, κατοχυρωμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (Γαλλικός αριθμός ευρεσιτεχνίας 75. 23715),

 • Δεσμεύεται στο σμάλτο για να συμβάλλει στην επαναμεταλλικοποίηση, την ενδυνάμωση και την προστασία των δοντιών.

Κλινικά αποτελέσματα

 • Βοηθάει στη μείωση της οδοντικής υπερευαισθησίας κατά 24,5% μετά από δύο εβδομάδες χρήσης (κατά 67,9% μετά από ένα μήνα).
  Κλινική μελέτη με 54 άτομα (βούρτσισμα τρεις φορές την ημέρα για 28 ημέρες). H oδοντική ευαισθησία εκτιμήθηκε σύμφωνα με την κλίμακα Schiff Cold Air Sensitivity.
 • Η υδροφθορική νικομεθανόλη (Fluorinol®) συμβάλλει στην επαναμεταλλικοποίηση και την προστασία του σμάλτου. Βοηθάει το σμάλτο να δεσμεύει πέντε φορές περισσότερο φθόριο, από το πρώτο λεπτό επαφής, σε σύγκριση με ένα ανόργανο φθόριο (1). Αυτό το φθόριο βοηθάει την επαναμεταλλικοποίηση του σμάλτου, κάνοντάς το πιο ανθεκτικό στις επιθέσεις οξέων που προκαλούν τερηδόνα.

(1) L. Jung et al. The role of nicomethanol in the transport of fluoride ions to promote tooth decay prevention. (in vitro test)

Πού θα βρείτε αυτό το προϊόν;